Арсенал на полуфинал, Евертън аут от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Арсенал на полуфинал, Евертън аут от ФА Къп (видео)

В срещата от четвърт-финалната фаза на ФА Къп Арсенал успя да победи Евертън с 4:1 и така да отстрани "карамелите" от турнира. Месут Йозил с ранен гол и Микел Артета от дузпа, както и Оливие Жиру бяха реализаторите за артилеристите, които не позволиха на единствен гол от Ромелу Лукаку да има значение.

Още в 7-ата минута Йозил вкара първия си гол от декември насам, когато отново вкара на Евертън, а сега той бе намерен на добра позиция за попадението от Касорла. Последваха ситуации пред Гибс и Саного, а в 24-ата минута Джоел изби една топка в гредата си, за да спаси нов гол.

След 30-ата минута обаче Евертън получи своя шанс. Баркли центрира, Миралас отклони за Лукаку и от непосредствена близост той изравни в една добра атака на "карамелите".

Втората част се разви по подобен начин. Арсенал започна добре, Евертън отговори, но в 66-ата минута Окслейд-Чембърлейн премина през Бари, който повали крилото и това бе безспорна дузпа. Микел Артета реализира за 2:1. В 83-ата минута Жиру се разписа за да сложи край на спора, като го направи след добра игра от Саня. Сломените гости допуснаха попадение и 2 минути след това, когато отново Жиру отново се разписа след като бе намерен от Йозил на добра позиция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
122