Хенри призна, че в договора на Суарес е имало клауза за откупването му


Н. Гавазов

Хенри призна, че в договора на Суарес е имало клауза за откупването му

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри призна, че в предишния контракт на нападателя Луис Суарес наистина е съществувал пункт за откупване на договора на играча срещу сумата от 40 милиона паунда. Както е известно, през миналото лято Арсенал предложи за уругвайския голмайстор 40 милиона плюс един паунд. Според думите на американеца, неговият клуб просто е отказал да продаде своя играч, независимо от своите задължения по договора.

"Луис Суарес е най-добрият голмайстор във Висшата лига, която най-вероятно е и най-добрата лига в света. Той имаше в договора си сума от 40 милиона паунда, срещу която можеше да бъде откупен контракта му. Стигнахме до извода, че договорите не са особено важни в Англия, а и въобще в световния футбол", заяви Хенри.

"Няма никакво значение за колко дълъг срок играчът е свързан с договор. Ако той реши да си тръгне, значи ще си тръгне. Продадохме Фернандо Торес за 50 милиона паунда, но не искахме да го правим - наложи ни се. Тъй като по всичко изглежда, че никой не се придържа към подписаните договори, ние решихме да заемем позиция и просто да не се съгласим на неговата продажба", уточнява собственикът на Ливърпул.

 

  Сподели
191