Сити обърна Съндърланд и спечели първа купа (видео)


И. Ангелов

Сити обърна Съндърланд и спечели първа купа (видео)

Манчестър Сити спечели Капитал уан къп след като успя да постигне пълен обрат срещу Съндърланд на "Уембли" днес във финалната среща от турнира - 3:1. След ранен гол на Фабио Борини, Яя Туре, Самир Насри и Хесус Навас вкараха във второто полувреме за вдигането на Купата на лигата в Англия.

Още в 10-ата минута Адам Джонсън подаде една топка над отбраната на Сити, Борини надбяга Компани и Демикелис не се прибра на време за да спре удара с външната част на крака през Пантилимон.

До края на полувремето Сити имаше своите шансове, но в най-добрия такъв Борини спаси своите от гол-линията. В 55-ата минута резултатът бе изравнен от Яя Туре по изключителен начин. Той получи топка далеч от вратата, но с прецизен фалцов удар без много сила той я пласира точно в ъгъла на вратата.

В 56-ата минута гол добави и Насри, след като едно центриране на Коларов не бе изчистено добре, той влетя в наказателното поле и от воле не остави шанс на Маноне. Последваха ситуации пред Компани и Сабалета, а в края след една контра "гражданите" се оказаха петима срещу двама и Хесус Навас донесе и трети гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
119