Юнайтед поглежда към Ван Гаал


Н. Гавазов

Юнайтед поглежда към Ван Гаал

Манчестър Юнайтед разглежда старши-треньорът на националния отбор на Холандия като евентуален наследник на Дейвид Мойс, в случай, че ръководството на английския клуб вземе решение да освободи шотландския специалист. Поражението с 2:0 от Олимпиакос в Шампионска лига засили и без това грамадният натиск върху наставника на "червените дяволи" - очевидно е, че Мойс трудно се справя със своите задължения.

От друга страна, до идването си на "Олд Трафорд" Дейвид никога преди това не е имал опит от работа с толкова голям клуб. Борбата на няколко фронта, целите пред отбора за спечелване на всеки турнир - всичко това е новост за шотландеца.

В същото време огромен багаж с подобен опит може да се похвали 62-годишният Ван Гаал, който в миналото ръководеше Аякс, Барселона и Байерн Мюнхен. През последните седмици Луис не един път говори, че след Мондиал 2014 иска да се изпробва във Висшата лига.

Според информацията, ръководството на Юнайтед наистина се замисля за раздяла с Мойс, независимо от публичната подкрепа на своя мениджър. Ако мястото бъде освободено, тогава то ще бъде заето от Ван Гаал, за когото е известно, че ще напусне националния отбор на Холандия, а постът му ще бъде зает от Гуус Хидинг. По-рано се смяташе, че вариантът с Тотнъм напълно устройва холандеца, но без никакво съмнение, евентуално оглавяване на Юнайтед е много по-примамлива алтернатива.

В който и да е клуб Ван Гаал да намери пристанище, очаква се, че негов асистент ще стане Франк де Бур, сегашният наставник на Аякс и някогашен възпитаник на Ван Гаал в Барселона и в холандския гранд. Двамата специалисти са в отлични взаимоотношения, освен това Франк има опитът от работата си с млади играчи - нещо, което на "Олд Трафорд" много се цени.

 

  Сподели
130