Ливърпул победи на гости на Саутхемптън (видео)


И. Ангелов

Ливърпул победи на гости на Саутхемптън (видео)

Ливърпул заема втората позиция във временното класиране на английската Висша лига, след като днес на гости на Саутхемптън мърсисайдци победиха с 3:0. Луис Суарес откри резултата днес в първата част, преди резервата Рахийм Стърлинг да оформи 2:0 през второто полувреме, преди в последната минута Джерард да реализира дузпа.

След силни минути на "светците" Ливърпул реализира в 16-ата минута. Тук макар Саутхемптън да надиграваше, Адам Лалана се бе върнал и опита да отнеме топката от Стъридж, направи го, но изрита кълбото силно към своята врата, където то се удари в бранител и падна точно на пътя на Суарес, който матира Боруц с фалцов удар.

До почивката Саутхемптън остана по-силният отбор, като Лалана, Родригес и Шоу създадоха редица положения пред Миноле. Най-доброто падна в самия край на тази част, когато той спаси удар на Родригес.

На почивката Гастон Рамриес се появи за домакините на мястото на Стивън Дейвис, като нищо не се промени до 58-ата минута. Тук отново против развитието на нещата на терена Суарес получи перфектна топка от Джерард, навлезе в наказателното поле и я пусна на пътя на току-що появилия се в игра Стърлинг, който завърши за 2:0.

След този гол играта на домакините рухна и срещата се доиграваше, като Ливърпул доминираше, а в 94-ата минута Суарес спечели и дузпа срещу Жозе Фонте, която бе реализирана от Стивън Джерард.

1 Челси




63
2 Ливърпул




59
3 Арсенал




59
4 Манчестър Сити




57
5 Тотнъм




50
6 Евертън




48
7 Манчестър Юнайтед




45

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
155