Видич: Може да направим нещо специално в Европа


Н. Гавазов

Видич: Може да направим нещо специално в Европа

Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич смята, че неговият отбор може да изненада публиката, спечелвайки Шампионска лига през този сезон. Отпадайки от Купата на Лигата и Купата на Англия и практически лишавайки се от шансове за защита на титлата във Висшата лига, сега Манчестър Юнайтед е концентриран изцяло върху успешното си представяне в Шампионска лига. Според Видич, който след края на сезона ще напусне клуба, Юнайтед е способен да поднесе сюрприз в Европа.

"Това ще е хубаво. Смятам, че може да направим нещо специално в Шампионска лига. На практика така мисля. Ако играем така, както против Палас, при това запазвайки добра форма, трудно ще ни победят. В нашия отбор има хора, които винаги вкарват голове, а в Шампионска лига това е необходимо - плътно да действаме в отбрана, но в същото време да имаме шансове да вкараме", заяви Видич.

"Това е единственият трофей, който може да спечелим, но аз мисля, че до този момент ние добре се представяме в Шампионска лига. Да, гостуването на Олимпиакос изглежда много трудно, там цари враждебна обстановка, но ако постигнем добър резултат, ние ще се върнем на "Олд Трафорд" и може да завършим играта", каза още защитникът.

"Винаги смятаме, че може да играем по-добре, знаем, че трябва да подобряваме играта си и аз мисля, че тези признаци се видяха в мача с Палас. За да бъде спечелена Шампионска лига, трябва добре да се защитаваме. Мисля, че в неделя изглеждахме като един отбор. Тук не става дума само за защитниците, но иде реч за целия отбор. Ако запазим вратата си неприкосновена, аз винаги вярвам, че може да вкараме гол и това го направихме в събота. Наистина останах доволен от това, как играхме", допълни Видич.

 

  Сподели
128