Арсенал прегази Съндърланд (видео)


И. Ангелов

Арсенал прегази Съндърланд (видео)

Арсенал запази преднината на Челси на върха минимална днес в мач от двадесет и седмия кръг на английската Висша лига, в който прие Съндърланд и успя да победи с 4:1. След четирите безответни попадения обаче артилеристите резонно се отпуснаха, за да допуснат този единствен гол.

Още в 5-ата минута Оливие Жиру откри резултата след една хубава атака с много пасове. В края Уилшър намери френското острие за 1:0 през Маноне. В 31-ата минута Жиру вкара отново. Тук поставеният под напрежение Бардсли искаше да върне топката назад, но го направи твърде слабо, нападателят на Арсенал пресече и вкара за 2:0.

В 42-ата минута Жиру асистира за третото попадение с двойно подаване с Росицки, който копна топката за 3:0. На почивката видяхме 3 промени. За Арсенал напусна Монреал за Дженкинсън, а за Съндърланд се появиха Джакерини и Ларсон за Адам Джонсън и Алтидор. 

В 57-ата минута след корнер на домакините Касорла намери Косчелни непокрит и той вкара един от най-лесните голове в кариерата си и 4:0. В 81-ата минута Шчесни боксира едно центриране на Ларсон, но топката попадна в Джакерини, който стреля за 4:1.

 

1 Челси




60т.
2 Арсенал




59
3 Манчестър Сити




57
4 Ливърпул




53
5 Тотнъм




50
6 Манчестър Юнайтед




45
7 Евертън




45
8 Саутхемптън




39
































































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
118