Рууни се съгласи на сделка с Юнайтед за 85 милиона


Н. Гавазов

Рууни се съгласи на сделка с Юнайтед за 85 милиона

В близко време нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще постави подписа си под нов изгоден договор с "червените дяволи", информира Eurosport в информационната си емисия от 16:00 часа българско време. Текущото съглашение на англичанина е до 2015 година, а заплатата му е 300 000 паунда на седмица.

В последно време в пресата се появиха слухове, че Рууни не гори от желание да продължи контракта си с шампионите. За да запази своя лидер на "Олд Трафорд", ръководството на клуба е готово да увеличи заплатата на играча.

Вчера, благодарение на свои източници FUTBOL TV научи, че новият договор на Рууни ще бъде до 2019 година. Днес тази информация бе потвърдена и от Eurosport, като авторитетната медия допълва, че нападателят ще получава по 350 000 паунда на седмица в Юнайтед, което означава, че футболистът ще заработи според условията на новото си съглашение 85 милиона евро.

От началото на сезона Рууни проведе 26 мача във Висшата лига на Англия и Шампионска лига, в които вкара 11 гола и помогна на тима си със 17 асистенции.

 

  Сподели
339