Арсенал отстрани Ливърпул от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Арсенал отстрани Ливърпул от ФА Къп (видео)

Арсенал прие Ливърпул в мач от петия кръг на ФА Къп днес, като срещата на "Емирейтс Стейдиъм" завърши при резултат 2:1 за домакините. Алекс Окслейд-Чембърлейн откри резултата днес в първата част, Подолски добави попадение в началото на втората, а Джерард вкара от дузпа за гостите.

В 16-ата минута Чембърлейн откри, след като един пряк-свободен удар бе изчистен от Ливърпул, топката бе върната от фланга, Саного игра добре, а младият англичанин завърши през Джоунс за 1:0. Арсенал бе по-добрият в това полувреме, но Суарес имаше възможност за своите. 

В 47-ата минута Лукаш Подолски удвои. Само малко след нов пропуск на добра възможност от Суарес Осклейд-Чембърлейн напредна по фланга, върна за Подолски и Джоунс пак бе матиран. Това бе четвъртото попадение за германеца в това състезание в точно толкова участия с Арсенал.

В 59-ата минута Суарес спечели дузпа, реализирана от Джерард. Роджърс поиска да обърне срещата и веднага пусна в игра и Хендерсън за Сисоко. В 65-ата минута Ливърпул можеше да получи и нова дузпа, но Уеб подмина ситуацията. В 75-ата минута Джерард трябваше да бъде изгонен за нарушение срещу Чембърлейн, за което в първата част получи жълт картон.

В края двата тима продължиха да разменят атаки, но резултатът не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
345