Туре: Трябва да правим история с Ман Сити


И. Ангелов

Туре: Трябва да правим история с Ман Сити

След победата над Челси във ФА Къп и приближаващата среща с Барселона в Шампионска лига, Яя Туре заговори за това колко е важно да оставиш следа във футбола. Бившият футболист на Барселона заговори, че иска да прави история с Манчестър Сити, като това трябва да започне от Барселона:

"Това ще е добър тест за нас. Ние искаме да печелим трофеи. На историческо ниво ние все още сме слаби, трябва да започнем да правим история."

"Ако трябва да избирам дали да спечеля Висшата лига или Шампионска лига, то аз бих избрал Шампионска лига."

Туре призна, че ще е трудно да играе срещу Барса, която напусна за Сити през 2010-та, но той настоя, че е щастлив с избора си и ще опита да направи разликата в мача:

"Много съм щастлив с всичко, което ми се случи. Винаги съм искал да достигна най-високо ниво и да съм сред най-добрите. Постепенно моят отбор ще успее. Това е удоволствие, но и предизвикателство, да оставиш следа във футбола."

Туре завърши с оценка на срещата с Челси, отбелязвайки Еден Азар като изключителен талант: "Азар ме впечатли. Той е много добър. Страхотен играч. Ако остане в Англия, той ще прогресира много."

  Сподели
119