Хьонес: Не мога да повярвам как Магат третира играчите


И. Ангелов

Хьонес: Не мога да повярвам как Магат третира играчите

Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес предупреди феновете на Фулъм за "безобразните" методи на работа на Феликс Магат. 60-годишният Магат изведе Байерн до поредни титли в Бундеслигата и Купата на Германия в двата си пълни сезона с тима през 2004-06, но бе уволнен през януари 2007-ма след лошия старт на третата си кампания.

Магат бе безработен откакто се раздели с Волфсбург по взаимно съгласие през октомври 2012-та, но в петък той бе обявен начело на Фулъм. Хьонес заговори пред Daily Mirror:

"Знаех си, че Феликс ще изскочи някъде като мениджър, но не в Германия. Тук той няма бъдеще, затова смятах, че единствено в чужбина той би бил приет. Там хората не го познават добре."

"Той често превишава физическите лимити на играчите - той ги докарва до безобразни състояния, много над предела. За него е естествено да изстискаш от професионалистите всичко, както лимон до последната капка. Това е прекалено, защото носи нездравословни последици в телата на играчите."

"Това може и да донесе момент на възход, но в дългосрочен план това е рецепта за катастрофа. Феликс Магат доказва това във всеки клуб, в който е работил. Аз никога не бих третирал човешки същества по този начин. Никога не бих искал да нараня някого, както той прави."

"Той трябва да се запита защо всеки път, когато напусне отбор, играчите се събират да празнуват това събитие. Дори когато той носи успех, те пак се радват, като се махне."

  Сподели
131