Моуриньо: Отсъствието от ШЛ е голямо предимство за Пуул


Н. Гавазов

Моуриньо: Отсъствието от ШЛ е голямо предимство за Пуул

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо смята, че отсъствието от Шампионска лига е голям коз за Ливърпул в надпреварата за титлата през този сезон. Победата над Фулъм в 3:2 в сряда вечер позволи на "червените" да намалят изоставането си от лидера Челси до четири точки. Пред "сините", както и пред Арсенал и Манчестър Сити стоят трудните мачове от плейофите в Шампионска лига, докато мърсисайдци ще си отвличат вниманието само с двубоите от Купата на Англия. Моуриньо вижда в това огромно предимство.

"Когато говоря, че не сме основен претендент за титлата, всеки си мисли, че си правя някакви игрички на разума. Но това е усещането ми. Лигата е изумителна - тя е трудна за всеки един. Има отбори, които очевидно притежават по-голям потенциал, отколкото другите. Има и Ливърпул, чието преимущество се явява отсъствието от необходимостта да се играе в Шампионска лига", заяви Моуриньо.

"Участието в Шампионска лига отнема концентрацията и енергията от отборите, които се използват там. Мисля, че ще е интересно. Загубихме две точки против УБА, а може би спечелихме една и смятам, че така ще бъде до края на сезона. Всички отбори се нуждаят от точки за постигане на целите си - кой за оцеляване, кой за Шампионска лига, поради тази причина получаването на точки ще е още по-трудно", каза още наставникът на Челси.

 

  Сподели
123