Родни Марш: Рууни вече не е най-добрият английски нападател


Н. Гавазов

Родни Марш: Рууни вече не е най-добрият английски нападател

Знаменитият в миналото футболист Родни Mарш е убеден, че Уейн Рууни повече не бива да смятан за най-добрия английски нападател - сега това определение трябва да бъде дадено на Даниел Стъридж от Ливърпул. През сегашния сезон футболистът на мърсисайдци вкара 19 гола във всички състезания. Впечатляващото е, че Даниел изобщо не се губи в присъствието на Луис Суарес, напротив, в някои от срещите той засенчи уругваеца.

В същото време 28-годишният Рууни влоши формата си, започвайки преговори с Юнайтед за нов контракт със заплата от 300 000 паунда на седмица. От началото на декември Уейн има само един гол в рамките на Висшата лига. Според Марш, Стъридж напълно е затъмнил своя звезден съотборник от националния отбор на Англия.

"В момента Стъридж е с една глава по-добър от останалите. Не мисля, че бих казал подобно нещо преди година. Но сега той наистина демонстрира блестящ футбол. Той не само вкарва сам голове, но и създава положения за останалите. Той витае над терена. Трябва да си смел човек, за да предпочетеш Стъридж пред всеки друг, включително и Рууни", заяви Марш.

 

  Сподели
177