Роджърс: Ливърпул ще се бори за титлата


Н. Гавазов

Роджърс: Ливърпул ще се бори за титлата

Празнувайки волевата победа над Фулъм с резултат 3:2, мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че неговият отбор има намерение да се пребори за шампионската титла във Висшата лига на Англия. Както е известно, вдъхновени от успешната си игра на терена срещу Манчестър Юнайтед в миналия кръг, "котиджърсите" дадоха истинска битка на един от фаворитите през сегашния сезон. Въпреки всичко, "червените" измъкнаха победа в самия край благодарение на дузпата на Стивън Джерард.

Този успех позволи на Ливърпул да запази четвъртата си позиция, но едновременно с това и да съкрати дистанцията от лидера Челси само до четири точки. Роджърс е готов да отиде още по-далече.

"Знаехме, че това ще е важен мач. Казах на футболистите си, че ако искат да играят в Шампионска лига, там има срещи като тази. След блестящата си игра през уикенда, сега спечелихме три точки в друг маниер. Това наистина показва, че отборът е израснал и е готов за игра срещу всякакъв съперник", заяви Роджърс.

"Искаме просто да продължим нагоре и мисля, че много пъти вече демонстрирахме, че сме един добър отбор. Преследваме лидерите, но имаме нужда някои от тях да губят точки и тогава може би е възможно да се случи всичко", каза още наставникът на "червените".

"Знаем, че ни предстоят мачове у дома против Челси и Манчестър Сити. С нетърпение ги очакваме, защото у дома си показваме невероятен футбол. Но напред ще се движим мач за мач. Наслаждавам се относно развитието на отбора и на себе си като мениджър", завършва Роджърс.

 

  Сподели
262