Ливърпул взе точките от Фулъм в Лондон (видео)


И. Ангелов

Ливърпул взе точките от Фулъм в Лондон (видео)

Ливърпул бе вторият отбор, опитал да вземе победата от "новия" Фулъм след голямата чистка и многото нови футболисти в състава на лондончани, но след Манчестър Юнайтед, мърсисайдци успяха с доста труд и с гол от дузпа в последния момент да победят с 3:2 своя съперник.

Още в 8-ата минута домакините напреднаха в резултата, а това стана след поредна трагична грешка на Коло Туре в отбрана. Сидуел намери Ричардсън в наказателното поле, който центрира ниско, бранителя опита с шпагат да блокира пътя на топката, но я бутна в собствената си мрежа. Темпото на играта спадна след гола, а към края на полувремето отново Фулъм натисна. Така обаче домакините станаха жертва на скоростта на Ливърпул.

В 41-ата минута Джерард пусна изключителна извеждаща топка за Стъридж, който трябваше спокойно да матира Стекеленбург. Във втората част гостите заиграха по-уверено. В 56-ата минута Суарес бе близо до гол. В 60-ата той отново можеше да вкара, а в 62-ата дори нацели гредата.

Само минута след това обаче Ритер центрира на втора греда, където Бент чакаше, Шкъртел и Фланаган не се разбраха, а топката в крайна сметка попадна в Ричардсън, който вкара за 2:1. В 72-ата минута Кутиньо вкара красив гол от средна дистанция, като му помогна и малък рикушет. Бразилецът имаше шанс и да реши мача в 84-ата минута, но ударът му мина малко встрани.

Ливърпул владееше топката в 76% от времето за втората част, а в крайна сметка това доведе до победата, когато в 91-ата минута гостите получиха шанс да изпълнят дузпа. Капитанът Стивън Джерард взе отговорността от бялата точка и реализира за тази ценна победа на гостите.

 

1   Челси




57т.
2   Арсенал




56
3   Манчестър Сити




54
4   Ливърпул




53
5   Тотнъм




50
6   Евертън




45
7   Манчестър Юнайтед




42
8   Саутхемптън




39
9   Нюкасъл




37
10   Суонзи




28

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
182