Дермот Галахър: Сър Алекс притискаше реферите


Н. Гавазов

Дермот Галахър: Сър Алекс притискаше реферите

Бившият съдия Дермот Галахър смята, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън наистина е предприемал опити да манипулира реферите. В края на миналия сезон Сър Алекс изведе "червените дяволи" до 20-та шампионска титла, след което завърши своята богата кариера - кариера на най-успешния мениджър в английския футбол.

За никого не е тайна, че великият шотландец често е обвиняван за някои привилегии, включително за известното "Фърги-тайм", което се оказва, че не е измислица: според статистиката, Сър Алекс средно е получавал 40 секунди повече допълнително време, отколкото своя наследник Дейвид Мойс.

Галахър, койт навремето обслужваше финал от Купата на Англия и мачове от Европейско първенство, сподели само един пример от живота си, когато през 1997 година му се е наложило да се сблъска с натиск от страна на Сър Алекс.

"Помня, как отидох на "Олд Трафорд" в края на сезона. Предстоеше ми да обслужвам среща в понеделник. Непрекъснато валеше дъжд и Фъргюсън ме дръпна настрана и ми каза: "Направи ми една услуга, отмени мача", спомня си Галахър.

"Попитах го, защо, а той ми отговори: "Този мач няма къде да бъде пренесен, поради това Висшата лига ще продължи сезона. Шансовете ни за победа в мача ще са по-високи и ние ще може да спечелим лигата на "Олд Трафорд", продължава бившият рефер.

"На почивката Юнайтед губеше с 3:1, а теренът приличаше на плавателен басейн. Когато влязохме в тунела, той ми каза: "Знам, че губим, но много моля, отмени мача, подай ни ръка". Те успяха да докарат нещата до 3:3 и в последната минута Денис Ъруин нахлу в наказателното поле и падна пред трибуната "Стретфорд Енд", но аз отсъдих само пряк свободен удар", споделя Галахър.

"След последния съдийски сигнал Фърги пробяга през терена и гневно ми крещеше. Жена ми каза след това: "Фърги имаше право да ти крещи за дузпата, не е ли така?". Казах и, че той дори не е говорил за дузпа. Тогава тя ме попита, защо той е тичал през терена и ми се е нахвърлил. На практика, той изтича при мен и ме попита, ще ходя ли да вечерям. Отговорих му с "не" и тогава той ме попита: "А за къде тогава толкова много бързаме?", завършва бившият съдия.

 

  Сподели
86