Шчесни: Натовареният февруари не ни притеснява


И. Ангелов

Шчесни: Натовареният февруари не ни притеснява

Войчех Шчесни заяви, че в Арсенал не се притесняват от изключително тежката програма, която предстои. Артилеристите се изправят пред тежко предизвикателство - две срещи с Ливърпул и Манчестър Юнайтед във Висшата лига, както и Байерн Мюнхен в Шампионска лига, всичко това в 11 дни.

"Нямаме търпение за това," започна вратарят пред репортери. "Това е шанс да създадем още по-голямо разстояние пред опонентите си. Очакваме го и се надявам да покажем на какво сме способни."

"Това е трудна програма, но ние я очаквахме. Добре е сега да си на върха, но сега ние мислим как да сме тук в края на месец май. Имаме тежки мачове, но в момента всеик мач във Висшата лига е такъв - няма слаби отбори."

"Всеки от нас иска да играе срещу най-добрите отбори и играчите от световна класа, затова аз нямам търпение за тези големи мачове."

За срещата с Ливърпул 23-годишният сподели:

"Суарес и Стъридж са фантастични - вижте головете им. Те са страхотни играчи. Но у дома ние задържахме суха мрежа срещу тях и ще опитаме да направим това и като гости. Дефанзивният ни рекорд, особено у дома, е фантастичен."

"Никога не съм се страхувал да играя срещу някого. Винаги е вълнуващо да играеш срещу фантастични играчи. Ние знаем, че когато пазим мрежата суха, имаме шанс да спечелим всеки един мач, така че това е целта ни. Мисля, че в 11 домакинства имаме 10 сухи мрежи, това е голямо постижение за нас."

"Ние осъзнаваме, че ако искаш да спечелиш лигата трябва да си солиден в отбрана, това е най-важното. Сухата мрежа ти дава основата, над която можеш да спечелиш мач. Ако задържим още няколко до края, то може и да постигнем целите си."

  Сподели
124