Пелегрини: Липсваха ни пет-шест футболисти


Н. Гавазов

Пелегрини: Липсваха ни пет-шест футболисти

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини коментира срещата от 24-я кръг на Висшата лига на Англия против Челси, в която неговият отбор претърпя поражение с 1:0. чилийският специалист изрази надежда, че загубата няма да се отрази на психологическата настройка на отбора.

"Разбира се, Фернандиньо е ключов играч на отбора. Не само той, в лазарета се намират Агуеро, Насри, Хави Гарсия. Милнър не се чувстваше готов на 100%, поради това не попадна в стартовия състав. Негредо също не се намира в най-добрата си игрова форма. Това даде голямо преимущество на Челси", заяви Пелегрини.

"Загубихме от силен противник, който се бореше за победата, но аз смятам, че най-малко заслужавахме равенството, но Челси успя да спечели. Противникът вкара щастлив гол, като до този момент ние също имахме своите шансове, така че за не мисля, че има проблем в това, как игра отборът", каза още наставникът на вицешампионите.

"Родуел се завръща в строя след оздравяване, Милнър вчера тренира. На позицията централен полузащитник можех да поставя само Демикелис. Отсъствието на Фернандиньо бе осезаемо - наложи се да направим промени в защитата и в средната линия. Фернандиньо има мускулна травма, във вторник ще разберем колко време му е необходимо за възстановяване, Мисля, че три-четири седмици", допълни Пелегрини.

"Нямах проблеми с полузащитниците в този мач. Не направих смени, защото не смятах, че те ще повлияят на резултата. Помня, че сме печелили други големи мачове. Това е първа загуба в среща, в която не можаха да вземат участие пет или шест футболисти. Надявам се загубата да не повлияе върху психиката на момчетата. Ще видим как ще продължим да играем", завърши наставникът на Сити.

 

  Сподели
175