Моуриньо: Масажистът Били свърши много добра работа


Н. Гавазов

Моуриньо: Масажистът Били свърши много добра работа

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо коментира срещата с Манчестър Сити в рамките на 24-я кръг на Висшата лига на Англия. Противно на очакванията, гостите от Лондон надиграха тактически своя съперник, а добрата игра на възпитаниците на португалския специалист бе възнаградена с попадението на Бранислав Иванович, което донесе трите точки за Челси.

"Демба Ба проведе на терена само 30 секунди, но успя да избие топката при последния корнер в мача. Помолих го да се грижи за Харт в нашето наказателно поле в случай на ъглов в последните минути. Вратарят обаче не получи топката, защото Демба взе вярното решение, закривайки свободната зона пред вратата. Всеки един от играчите свърши превъзходна работа за благото на отбора", заяви Моуриньо.

"Нищо не съм говорил на отбора преди излизането му на терена. Реч произнесе нашият масажист Били, Но той има един такъв особен шотландски акцент, че аз нищо не можах да разбера. След това играчите му благодариха и поздравявайки се един на друг, излязоха на терена. Тук заслугата е на Били. За последно разговарях с футболистите следобеда. Сериозно. Били бе великолепен. Мисля, че за разлика от мен играчите го разбраха", каза още португалецът.

Виждал съм Матич в игра десетки пъти, тъй като постоянно гледам мачове от португалската лига. Знаех, че вече е готов за Висшата лига. Подписахме контракт не заради страх от това да загубим играча, но и заради това, че искахме да видим в своя отбор силен нападател. Радвам се, че клубът успя да извърши този трансфер", допълни Моуриньо.

"Азар трябва да продължава да работи над себе си. Има къде да расте, макар че в момента той може би е най-добрият млад играч в света, който напълно може да достигне нивото на Меси и Роналдо. Просто му дайте време, както и на Вилиан, Шюрле, Салах. Всички те имат нужда само от време. За ръста на играчите също така са важни резултатите и тази победа ще бъде още един принос към съкровищницата на техния опит", продължава Жозе.

"Понякога критикуваме арбитрите и отбелязваме техните грешки. Днес Майк Дийн проведе великолепен мач, допускайки само една грешка с червения картон, който трябваше да покаже на Настасич. Но за толкова напрегнат, скоростен и интензивен мач, това е съдийство от много високо ниво", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
151