Челси надви Ман Сити на Етихад (видео)


И. Ангелов

Челси надви Ман Сити на Етихад (видео)

Манчестър Сити прие Челси в среща от двадесет и четвъртия кръг на английската Висша лига, а днес "сините" от Лондон взеха минимална победа, благодарение на гол от Бранислав Иванович. Челси обаче нацели и гредата на 3 пъти, и след близо 40 удара към двете врати определено можеше да видим повече попадения.

Сити започна много силно срещата и се създаде впечатление, че Челси ще се брани в срещата. След 15-ата минута обаче топката започна по-често да достига Еден Азар, който нямаше равен днес на терена. В 16-ата минута Туре се размина с гола след фантастичен фалцов удар, последва ситуация и пред Джеко.

В 32-ата минута Челси атакува с много футболисти, и Азар центрира в наказателното поле за Рамирес. Ударът на бразилеца бе блокиран, но топката попадна на пътя на Иванович, който със силен удар матира Джо Харт. Това бе 15-ото попадение на Иванович във Висшата лига и първото с ляв крак за него.

В 44-ата минута Азар отново игра прекрасно по фланга и намери Ето'о, който се забави с топката, но след това успя да стреля, нацелвайки гредата. В 52-ата минута Неманя Матич стреля с много сила от далечна дистанция, а топката натресе сглобката на вратата на безпомощния Харт. В 66-ата минута след един корнер и Кейхил нацели греда след удар с глава. 

След тази ситуация Сити започна да атакува повече, а играта на домакините се промени много със смяната на Негредо с Йоветич. Моуриньо отговори с премахването на нападателя си Ето'о за Оскар и така успя да съхрани аванса си.

1 Арсенал




55т.
2 Манчестър Сити




53
3 Челси




53
4 Ливърпул




47
5 Евертън




45

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
336