Венгер: Сити е уязвим


Н. Гавазов

Венгер: Сити е уязвим

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че смята сегашният лидер във Висшата лига на Англия Манчестър Сити за "уязвим". В средата на тази седмица "гражданите" се възползваха от препъването на Арсенал и успяха оглавят класирането - това се случи и заради играта, която напоследък демонстрират възпитаниците на Мануел Пелегрини.

Венгер обаче не се поддава на лъжливото впечатление от ярката атакуваща игра на Сити. Според мнението на Арсен, "гражданите" си имат своите слаби места.

"Към момента Манчестър Сити буди възхищения, поради това всеки се стреми да прави изводи. Не отричам тяхната сила, майсторство и великолепни играчи, които те имат, но нека не забравяме, че те претърпяха четири поражения като гости, поради това, те имат някаква уязвимост", заяви Венгер.

"От гледан точка на програмата. Пред тях има по-трудни мачове, отколкото от нас. Да, те са фаворити. Към момента аз съм съгласен с това. Не можеш да кажеш, че отбор, който е вкарал повече от 100 гола, не притежава класата. Техният отбор притежава висока класа, но това ги прави по-голяма мишена, но и нас ни мотивира да ги изпреварим. Това би било фантастичен резултат", каза още французинът.

"Пред нас също има мачове против топ-отбори. Ние играем с Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити у дома, а против Челси, Ливърпул и Тотнъм сме на гости. Но ние и навън играем много добре. Ако успеем успешно да преминем през този период, в който отсъстват Рамзи и Уилшър, то след тяхното завръщане отборът ще получи мощен заряд в края на сезона", каза още Венгер.

 

  Сподели
119