Стоук надви Юнайтед в тежък мач (видео)


И. Ангелов

Стоук надви Юнайтед в тежък мач (видео)

Стоук Сити успя да победи Манчестър Юнайтед за първи път в историята на Висшата лига, след като днес на "Британия Стейдиъм" домакините взеха резултата 2:1. Срещата обаче може би няма да се запомни толкова с красиви попадения, колкото с четиримата контузени играча, които станаха жертва на атмосферните условия.

Още преди да бяха изтекли 10 минути от срещата, Джони Евънс получи проблем в бедрото и напусна за Рафаел. Юнайтед владееше инициативата в срещата и до полувремето реално Стоук нямаше нито едно положение за гол. Въпреки това обаче домакините поведоха в резултата.

Това стана в 38-ата минута, когато Чарли Адам се възползва от посоката на силния вятър, за да стреля от доста далечно разстояние от пряк-свободен удар. Топката рикушира в Майкъл Карик и влетя в опразнения от Де Хеа ъгъл.

Около 40-ата минута днес падна и втората жертва за Юнайтед. Фил Джоунс удари тежко главата си и след няколко минутна интервенция от медицинските лица, той бе директно откаран в близка болница.

Втората част отново започна добре за Юнайтед. Ван Перси върна гол в 47-ата минута, когато бе намерен на добра позиция от Мата. В 52-ата минута обаче Чарли Адам вкара нов гол, този път по красив начин. Арнаутович не успя да нацели една топка, която се търкулна на пътя на Адам, който с категоричен удар я изпрати в далечния ъгъл на Де Хеа неспасяемо.

Малко след тази ситуация Джонатан Уолтърс получи контузия в един сблъсък със Смолинг и бе заменен от Айрлънд. Марко Арнаутович също напусна с травма и в игра се появи Асаиди, който на два пъти бе близо до гол. След 75-ата минута обаче Юнайтед се настани около наказателното поле и започна да тероризира Бегович.

Рууни, Мата, Чичарито, Уелбек и Евра бяха близо до попадения, но и нацелена греда, и намесите на Бегович успяха да съхранят резултата в полза на домакините.

 

1 Манчестър Сити




53т.
2 Арсенал




52
3 Челси




50
4 Ливърпул




46
5 Евертън




45
6 Тотнъм




44
7 Манчестър Юнайтед




40
8 Нюкасъл




37

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
291