Венгер: Арсенал е способен да стане шампион


Н. Гавазов

Венгер: Арсенал е способен да стане шампион

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е пълен с увереност, че неговият отбор може да спечели шампионската титла във Висшата лига на Англия през сегашния сезон. В предишния кръг "артилеристите" загубиха лидерството си, завършвайки наравно със Саутхемптън. На първо място се изкачи Манчестър Сити, който помете с 5:1 Тотнъм. Венгер обаче вярва в своя отбор и смята, че на "гражданите" им е провървяло.

"Към момента те са неудържими. Но хората са склонни да правят изводи от един мач. Разбира се, те постигнаха ярка победа и проведоха срещата си на отлично ниво, но ако направим един добър анализ, ще видим, че този мач можеше да се развие по съвсем друг начин. Всички опасни положения се развиха в тяхна полза. Ако беше иначе, аз не съм убеден, че щяха да победят", заяви Венгер.

"В това, в което съм сигурен е, че проведохме 23 мача и изоставаме само на точка от Сити. Намираме се в добра ситуация, на точка сме от Сити, но имаме 15 мача за да ги изпреварим. Убеден съм, че имаме шансове и по-важното е, че сме напълно готови да се възползваме от своите шансове. Абсолютно вярваме в това", каза още наставникът на Арсенал.

"Убеден съм, че имаме силите. Трябва да се съсредоточим върху собственото си представяне. Ако погледнете програмата, ще стане ясно, че имаме добри шансове да запазим своята стабилност. В предстоящите месеци може да се спекулира относно всякакви слабости на Сити, поради тази причина, дайте да се съсредоточим върху нас, върху нашите силни страни. Именно така трябва да постъпим. Убеден съм, че може да станем шампиони, ако запазим своята стабилност и спечелим големите мачове - един от тях ще е домакинството ни на Сити. Разбира се, това ще бъде важен двубой", продължава Венгер.

"Неделната ни среща (против Кристъл Палас) е отлична възможност да спечелим и да отговорим на равенството срещу Саутхемптън. Трябва да се реабилитираме и да постигнем победа. Нашата цел е да оказваме натиск на Сити. Способни ли сме да спечелим следващия си мач, ако се борим с всички сили? Да, така че, нека се постараем", завършва французинът.

 

  Сподели
121