Саутхемптън задържа Арсенал (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън задържа Арсенал (видео)

Арсенал не успя да вземе победата на гости на Саутхемптън днес в мач от двадесет и третия кръг на английската Висша лига. Временният лидер дава възможност на Челси или Манчестър Сити да оглавят класирането след края на кръга, като днес артилеристите си тръгнаха с 2:2 от "Сейнт Мерис".

Днес Саутхемптън поведе в 21-ата минута чрез гол, изработен от бранители. Люк Шоу подаде изключителна топка на втора греда, където Фонте надскочи Монреал за 1:0. Домакините не оставяха никакво място на Йозил, Касорла и Артета да обработват топката днес, като стратегията действаше чудесно до полувремето.

В 48-ата минута обаче Арсенал изравни. Саня пусна ниска топка за Жиру и той преодоля Боруц. В 52-ата минута Йозил успя да премине през двама от опонентите си и да намери Касрола, който завъртя топката за нов гол и пълен обрат.

Само 2 минути след това обаче Шоу изведе Родригес, който върна за Лалана и нов гол през Шчесни. Страхотен момент бе 64-ата минута, когато Йозил премина през 4 човека и нацели горната греда на Боруц. В 80-ата минута Фламини напуска игра с червен картон за влизане с двата крака в Снайдерлин. 5 минути след това с контузия напусна и Санти Касорла, а ситуацията пред Арсенал стана още по-тежка.

 

1 Арсенал




52т.
2 Манчестър Сити




50
3 Челси




49
4 Ливърпул




46
5 Тотнъм




43
6 Евертън




42
7 Манчестър Юнайтед




40
8 Нюкасъл




37

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
176