Джерард даде 96 000 паунда за жертвите на Хилзбъро


Н. Гавазов

Джерард даде 96 000 паунда за жертвите на Хилзбъро

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард направи лично дарение на "Групата за подкрепа на семействата от Хилзбъро". Благородният жест ще съвпадне с днешното мърсисайдско дерби и също така ще бъде признание за значимата роля на Евертън и неговите фенове по отношение на подкрепата на семействата на борещите се за правосъдие за жертвите на една от най-страшните трагедии в историята на футбола.

Джерард, чиито десетгодишен братовчед Джо Пол е един от загиналите на стадион "Хилзбъро" през 1989 година, разказа за дарението.

"Мислех за това дарение от известно време, тъй като аз и семейството ми имаме непосредствено отношение към случилата се трагедия. След обсъждане с клуба, аз избрах подходящото време да осъществя замисъла си. Аз и феновте на Ливърпул искаме да изразим огромната си благодарност на Евертън за трогателната подкрепа", заяви Джерард.

На 15 април 1989 година на стадион "Хилзбъро" по време на полуфинален мач от Купата на Англия между Ливърпул и Нотингам Форест, на трибуната на мърсисайдските запалянковци загинаха 96 човека.

 

  Сподели
150