Челси планира да купи Кавани през лятото


Н. Гавазов

Челси планира да купи Кавани през лятото

Главната трансферна цел на Челси през следващото лято ще бъде нападателят на ПСЖ Едисон Кавани. Както е известно, нападението е най-големият проблем за отбора на Жозе Моуриньо и португалският специалист даде да се разбере, че ще реши този въпрос през лятото.

"Това е нещо, с което ще се заемем през следващия трансферен прозорец. Нито един от трите ни нападатели не е нашето бъдеще през следващите десет години, както е в случая с останалите позиции. Дема Ба е на 28, Самуел Ето'о е на 32, Торес на 29, поради тази причина, на нито един не може да разчитаме през следващите десет години, както например на Еден Аар или Вилиан. При нормално развитие на нещата, един от тези трима нападатели ще бъде заменен с такъв, който ще бъде дълго тк. Поради това, когато подпишем с нападател, ние ще извършим нещо правилно. Но сега съм убеден, че не е правилното време за това", заяви Моуриньо.

Според британските медии, Жозе търси нападател от световна величина и 26-годишният Кавани отлично подхожда за тази роля. Както съобщават редица издания, скаути на Челси не един път са наблюдавали играча на националния отбор на Уругвай през сегашния сезон. Очаква се, че ПСЖ ще поиска за своята звезда не по-малко от 50 милиона паунда, което вероятно ще накара "сините" да продадат Ромелу Лукаку, който сега играе под наем за Евертън.

 

  Сподели
105