Мата: Благодаря на Моуриньо, че ме научи да бъда оптимист


Н. Гавазов

Мата: Благодаря на Моуриньо, че ме научи да бъда оптимист

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хуан Мата написа открито писмо до привържениците на Челси и бившите си съотборници в лондонския отбор. Както е известно, по-рано през седмицата "сините" и "червените дяволи" се договориха за трансфера на играча, който вчера успешно премина медицински прегледи и официално се присъедини към колектива на Дейвид Мойс.

"Преди всичко искам да кажа, че никога няма да забравя привързаността към мен, която демонстрираха феновете на Челси от първия до последния ден. Тази привързаност и тази любов ми помогнаха да израсна в игрови план. Винаги съм преживявал удивителни мигове, както на терена, така и извън него. Винаги ще съм ви благодарен.

Никакви думи не са достатъчни, за да опиша това, което получих в Челси. Моят първи трофей с Челси е Купата на Англия. След това получих безгранично щастие от спечелването на Шампионска лига. Вълшебна нощ в Мюнхен и Лига Европа.

От друга страна, преживях достатъчно трудни моменти от лична гледна точка, особено що се отнася до последните шест месеца. Всяко съобщение в социалните мрежи, всяка дума на подкрепа на улицата или на стадиона ме накара да чувствам невероятна гордост заради феновете на Челси. Вие заслужавате този отбор с фантастични играчи, които имате сега.

До лятото исках да остана в Челси за дълги години и да спечеля трофеи заедно с клуба. Всички вие знаете какво се промени през паузата между двата сезона. Изпитах трудни моменти, престанах да се чувствам важен играч, престанах да помагам на отбора в тази степен, в която съм свикнал да го правя.

Но напълно уважавам обстоятелствата, които се получиха. Футболът е отборен спорт. Надявам се, че знаете, че аз давах всичките си сили на терена във всеки един мач.

Искам да благодаря на всичките си съотборници, които бяха с мен през тези две и половина години. Желая им лични и спортни успехи. Те винаги са ми помагали. Ние си оставаме приятели и съперници на терена.

Искам да благодаря на Роман Абрамович за доверието, което показа, подписвайки с мен. Искам да благодаря на целия персонал на клуба и на стадиона.

Също така искам да благодаря на Жозе Моуриньо за това, че той ме направи по-силен играч, защото в трудните моменти научих, че трябва да запазя своя оптимизъм и упорито да се трудя", написа Мата на страницата си във Facebook.

 

  Сподели
98