Мата: С Юнайтед мога да спечеля всичко


Н. Гавазов

Мата: С Юнайтед мога да спечеля всичко

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед полузащитникът Хуан Мата сподели очакванията си от представянето си за своя клуб. Както е известно, вчера испанският национал успешно премина медицински изследвания и късно снощи шампионите обявиха, че са подписали дългосрочен договор с Мата.

- За играч като мен, който се старае да играе креативно, да вкарва голове и да подава, ще бъде забележително да играе заедно с такива футболисти като Рууни, Ван Перси, Янузай, Валенсия, Чичарито и Уелбек. Всички те са играчи от топ-ниво и аз ще се старая да правя всичко за този отбор.

- Коя позиция на терена най-много ви харесва?

- Преди всичко тази, която ще ми даде възможност да изляза на терена! (смее се). Много обичам да играя. Мога да играя на всяка една позиция зад нападателите. Когато дойдох в Челси, действах отляво, през този сезон играх отдясно, а през миналия сезон, вероятно най-добрият в моята кариера, аз бях зад нападателите в центъра. Но най-важното е да излизам на терна.

- Вече сте завоювали много трофеи за кариерата си. Какво искате да постигнете с Манчестър Юнайтед?

- Искам да стана шампион на Англия. Това е специален трофей за всеки играч в тази страна. Като цяло, в Манчестър Юнайтед мисля, че мога да постигна всичко. Млад съм и ми провървя да стана носител на няколко трофея. Но аз искам много повече.

 

  Сподели
106