Ливърпул напред във ФА Къп с победа (видео)


И. Ангелов

Ливърпул напред във ФА Къп с победа (видео)

Ливърпул ще играе в петия кръг на най-стария футболен турнир - ФА Къп, след като днес успя да победи на гости на Борнемут с 2:0 в срещата от четвърти кръг на състезанието. Виктор Моузес откри резултата в първата част, преди Даниел Стъридж да оформи крайния резултат след почивката.

Началото за домакините бе добро. До 20-ата минута Ливърпул не атакуваше, а бе натикан в собственото си поле, преди да започне да използва контра-действия чрез Суарес и Стъридж. Така против развитието на играта уругваецът бе намерен на десния фланг, центрира на втора греда за Моузес, който овладя и вкара за 1:0.

В 36-ата минута Сърман бе близо до изравняване в добра атака на Борнемут. Полувремето обаче завърши при превес на гостите. Втората част пак започна тежко за Ливърпул, особено след като за момент мърсисайдци играха с 10 човека и Джерард като централен бранител, понеже Шкъртел и Сърман удариха главите си.

В 60-ата минута обаче нов фантастичен пас от Суарес бе завършен от Стъридж за 2:0. Нападателят вкара 25-ото си попадение в 33-я си мач за Ливърпул, а до края той можеше да вкара и още голове. След този момент домакините загубиха желание да атакуват и срещата се доиграваше. Любопитно е, че видяхме Суарес, Стъридж и Джерард целите 90 минути на терена, след като Брендан Роджърс ще трябва да ги използва и в дербито с Евертън във вторник, но целта продължаване в 5-ти кръг на ФА Къп бе постигната.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128