Манчини: Аз построих Манчестър Сити


Н. Гавазов

Манчини: Аз построих Манчестър Сити

Старши-треньорът на Галатасарай Роберто Манчини смята, че той поставил началото на успехите на своя бивш отбор Манчестър Сити през този сезон. Снощи "гражданите" си осигуриха място във финала за Купата на Лигата и имат шансове да спечелят и останалите три състезания, в които участват. Според мнението на експертите, Сити се е преобразил благодарение на пристигането на Мануел Пелегрини на мениджърския пост. Манчини обаче е на мнение, че също има заслуга за сегашните успехи на "гражданите".

"Много се радвам, че Манчестър Сити е един от най-добрите отбори в Англия, защото аз го построих. Мисля, че Пелегрини се справя със своята работа, но това, което сега се случва в Сии, ние го направихме преди три години. Играчите, които сега вкарват са тези, които аз купих: Агуеро, Джеко, Яя Туре, Давид Силва", заяви Манчини за ВВС.

"Много съм доволен от това, което направих в Манчестър, аз обичам феновете и това бе прекрасен опит. Острох великолепен отбор, играхме отличен футбол. И не спечелихме през миналата година, само защото Манчестър Юнайтед купи Робин ван Перси", каза още италианецът.

 

  Сподели
126