Ливърпул надви Стоук в мач с осем гола (видео)


И. Ангелов

Ливърпул надви Стоук в мач с осем гола (видео)

Ливърпул гостуваше на Стоук Сити в среща от двадесет и първия кръг на английската Висша лига, а днес в един много любопитен мач двата състава се разделиха с победа на мърсисайдци от 5:3. Крауч, Уолтърс и Адам вкараха за домакините, докато автогол, Суарес на 2 пъти, Стъридж и Джерард от дузпа бяха реализаторите за гостите.

Още в 5-ата минута Ливърпул откри днес. Сисоко стреля крайно неточно и с много сила от далечна дистанция, като нацели Райън Шоукрос, топката се отклони и заблуди Бътланд, който пропусна този автогол.

В 32-ата минута Суарес се възползва от лошата игра на Стоук в отбрана, когато двама от бранителите на домакините не успяха да се справят с една дълга топка, Бътланд отново бе заблуден от своите колеги и Суарес просто бутна топката на празна врата.

До края на полувремето обаче Стоук изравни. В 39-ата минута Крауч вкара с глава, насочвайки топката перфектно през Миноле при центриране на Аранутович, а Чарли Адам в 45-ата минута с красиво изпълнение направи резултата 2:2.

Във второто полувреме Ливърпул поведе отново чрез дузпа, вкарана от Джерард. Отсъждането на нарушението обаче остава под въпрос. В 71-ата минута резервата Даниел Стъридж асистира по красив начин за Суарес за перфектно пласираната топка през Бътланд. В 85-ата минута Джонатан Уолтърс вкара при една лоша изява на Миноле, а това не бе всичко.

В 87-ата минута Суарес подаде добра топка за Стъридж в наказателното поле, той стреля от полу-воле, Бътланд спаси по прекрасен начин, но топката се върна в нападателя, който си я нагласи за удар от воле и успя да реализира нов красив гол - 5:3. В последната минута на редовното време пък Питър Крауч нацели и греда.

1 Манчестър Сити




47т.
2 Челси




46
3 Арсенал




45
4 Ливърпул




42
5 Евертън




41
6 Тотнъм




40
7 Манчестър Юнайтед




37
8 Нюкасъл




33

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
157