Ман Сити победи Нюкасъл и оглави класирането (видео)


И. Ангелов

Ман Сити победи Нюкасъл и оглави класирането (видео)

Манчестър Сити успя много трудно да достигне до победа на гости на Нюкасъл Юнайтед в мач от поредния двадесет и първи кръг на английската Висша лига. Днес Джеко откри рано резултата, а Негредо вкара в 95-ата от 7-те добавени минути в един драматичен двубой с много нерви, нацелени греди и отменени попадения.

В 8-ата минута днес Коларов проби от ляво, пусна топката в центъра по земя и Джеко успя да открие. В 22-ата минута Реми бе намерен в чиста позиция от Кабай, но тук бе отсъдена засада. В края на полувремето (последните 10 минути), Нюкасъл владееше 80% от топката, и създаде няколко опасни ситуации, но Харт бе на ниво. Той се пропука, когато Тиоте от далеч заби топката в ъгъла на вратата, но това красиво попадение бе погрешно отменено от главния съдия поради засада на няколко неучастващи в играта футболисти на Нюкасъл.

Домакините започнаха силно и втората част, но Сити отговори чрез добра ситуация пред Негредо в 55-ата минута. Последваха нови шансове пред Сисоко и Реми, но резултатът не се промени. В 74-ата минута Янга-Мбива трябваше да бъде изгонен за влизането си в краката на Насри, с което той приключи участието му в мача, но бранителя се размина с жълт. Милнър се появи в игра за Насри. 

В 85-ата минута Фернандиньо нацели гредата след удар с глава след едно статично положение. 10 минути след това спокойствието и победата за гостите донесе Негредо, когато излезе сам срещу Крул, стреля в тялото му, но топката отскочи обратно в испанеца, който я бутна в мрежата на празна врата.

 

1 Манчестър Сити




47т.
2 Челси




46
3 Арсенал




45
4 Ливърпул




42
5 Евертън




41
6 Тотнъм




40
7 Манчестър Юнайтед




37
8 Нюкасъл




33

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138