И Съндърланд победи Юнайтед (видео)


И. Ангелов

И Съндърланд победи Юнайтед (видео)

В първата полуфинална среща от Купата на лигата Съндърланд прие Манчестър Юнайтед на "Стейдиъм ъф Лайт", като днес домакините излизат с добър резултат от 2:1 преди гостуването си на "Олд Трафорд" за определяне на финалиста в състезанието, който ще се срещне с победителя от сблъсъка Манчестър Сити - Уест Хем.

Днес Юнайтед бе по-активния отбор, но подобно на последната си загуба във ФА Къп, проблем с контузен човек доведе до преструктуриране в състава и опонентът се възползва добре. Тук към края на първата част резултатът бе открит. Това стана, когато след едно центриране на Ларсон, Гигс загуби битката в наказателното поле с Бардсли, и бутна топката във вратата си.

Именно Райън Гигс бе сред най-добре представящите се играчи на терена днес, като в 25-ата минута той нацели и гредата след добра самостоятелна атака. Във втората част той не понижи оборотите и непрестанно застрашаваше вратата на Съндърланд с центрирания.

Изравнителното попадение на Юнайтед дойде в началото на второто полувреме. Тогава след голям натиск се стигна до ъглов удар, изпълнен перфектно от Том Клевърли, който центрира на главата на Неманя Видич, който надигра Уес Браун и Джон О'Шей в наказателното поле.

В 62-ата минута принудително играта напусна Джони Евънс, който бе заменен от Крис Смолинг. Още в следващата атака Съндърланд получи шанса да изпълни дузпа, когато изглежда Клевърли повали резервата Адам Джонсън в наказателното поле. Фабио Борини реализира от бялата точка и до края Юнайтед отново имаше инициативата, но така и не вкара след няколко добри положения пред Гигс, Янузай и Евра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
201