Артета: Сега повече ни уважават


Н. Гавазов

Артета: Сега повече ни уважават

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета смята, че съперниците са започнали повече да уважават неговият отбор благодарение на успехите на тима. Както е известно, "артилеристите" станаха номер едно по спечелени точки във Висшата лига за календарната 2013 година, а в момента са лидери в класирането на най-силното първенство на планетата. Според Артета, сега конкурентите се отнасят с по-малко пренебрежение към Арсенал, отколкото през последните години.

"Имахме малък период през този сезон, когато изпитвахме трудности, но се върнахме, постигайки четири поредни победи и сега се чувстваме добре. Може би загубата на точки бе свързана с напрегнатия график и мисля, че можеше да спечелим един-два мача, в които завършихме наравно. Но в края на краищата се намираме на върха в таблицата за класиране и това е мястото където искаме да бъдем. През последните година-две откакто дойдох тук, ние вече изоставахме от лидерите с 10-12 точки и тази разлика трудно можеше да бъде наваксана", заяви Артета.

"Мисля, че сега съперниците проявяват към нас по-голямо уважение, тъй като сме най-стабилният отбор в Англия за миналата година. Трябва да продължим в този дух и през следващите три-четири месеца, които остават до края на сезона", каза още испанецът.

 

  Сподели
68