Суонзи изхвърли Юнайтед от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Суонзи изхвърли Юнайтед от ФА Къп (видео)

В третия кръг на ФА Къп Манчестър Юнайтед прие Суонзи Сити и тази среща завърши при резултат 2:1 за гостите. Суонзи поведе рано след една грешка в отбраната на Юнайтед, домакините бързо изравниха, но не успяха да обърнат срещата, а когато останаха и с човек по-малко, Суонзи натисна своя опонент и успя да победи.

В 12-ата минута Посуело изведе по прекрасен начин Уейн Раутлидж сам срещу Линдегаард, Смолинг бе изпуснал крилото и не успя да възстанови позицията си, а Раутлидж прехвърли по прекрасен начин вратаря за 1:0.

В 16-ата минута Юнайтед отговори по добър начин, когато Алекс Бютнер достави перфектно фалцово центриране от лявото крило на крака на Чичарито, който реализира от непосредствена близост. 

След почивката Дейвид Мойс опита да раздвижи малко постройката си с пускането на Аднан Янузай за неефективния Антонио Валенсия, но и 18-годишният младок на тима не показа нищо по-различно. Последва контузия на Рио Фърдинанд, който бе заменен от Фабио в 76-ата минута. Само 4 след това обаче Фабио влезе остро в краката на Каняс и получи директен червен картон.

След този момент Суонзи започна да действа по-агресивно и организира няколко опасни атаки. В 91-ата минута това донесе успех, когато когато след центриране на Раутлидж през заелия позицията на десния бек Дарън Флетчър, Вилфред Бони се извиси над отново заелия лоша позиция Смолинг и с прекрасен удар с глава не остави шанс на Линдегаард.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
165