Сити откри годината с победа на гости (видео)


И. Ангелов

Сити откри годината с победа на гости (видео)

В двадесетия кръг на Висшата лига на Англия Манчестър Сити гостуваше на Суонзи Сити, като сякаш показа, че иска да започне новата година с нова форма на гости. Днес "гражданите" бяха категорични пред противниковата врата и победиха с 3:2 своя опонент.

Още в 14-ата минута Фернандиньо се възползва от единствената грешка в отбраната на домакините за първата част, когато след един корнер топката не бе добре избита и с мощен шут той вкара през краката на двама от бранителите топката в мрежата. Секунди преди края на първата част пък Вилфред Бони изравни, когато бе намерен от Де Гузман в наказателното поле, макар и в позиция на неотсъдена засада.

В 58-ата минута Яя Туре отново даде аванс на Сити, когато Сабалета открадна топката в наказателното поле на домакините и я предостави на полузащитника, който със силен удар матира Тремел, макар да имаше и рикушет в крак на бранител. В 66-ата Александър Коларов вкара трахотен индивидуален гол. Той взе топката в собствената половина, пробяга с нея цялото разстояние до противниковото наказателно поле, там Туре увлече Каняс и Коларов стреля през краката му за 3:1. В игра за Сити, междувременно, се бе появил и Хави Гарсия, като той трябваше да помогне на своите да запазят статуквото до края. 

Днес обаче бе ден на Уилфред Бони, който в 91-ата минута отново получи топка на добра позиция и с хубав удар извън наказателното поле отново вкара на Джо Харт.

 

1 Арсенал




45т.
2 Манчестър Сити




44
3 Челси




43
4 Ливърпул




39
5 Евертън




38
6 Тотнъм




37
7 Манчестър Юнайтед




34
8 Нюкасъл




33
9 Саутхемптън




27




































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
115