Хаселбанк: Челси има нужда от нов нападател


Н. Гавазов

Хаселбанк: Челси има нужда от нов нападател

Бившият играч на Челси Джими Флойд Хаселбанк смята, че а мениджъра Жозе Моуриньо е жизнено необходимо да привлече нов нападател през януари. Към средата на сезона във Висшата лига на Англия Фернандо Торес, Самуел Ето'о и Демба Ба вкараха общо пет гола. Лошата реализация на положенията за гол е главният проблем за мениджъра и португалецът вече призна за това.

Хаселбанк, който навремето вкара 69 гола за Челси, смята, че Моуриньо трябва да излезе на трансферния пазар за решаването на проблема.

"Жозе Моуриньо няма нужда да говори на публиката, че търси нападател. През лятото той искаше нападател, но не успя да намери подходящ. Във всеки един отбор при Жозе е имало доминираща личност отпред, снемаща огромна част от натиска върху тима. Той подписа със Самуел Ето'о, но при цялото ми уважение към Ето'о, макар и той да е абсолютно вълшебен футболист, нищо добро не се случи. Той играе с последните си сили, старае се, но вече не може да играе мач след мач. Да, способен е да влезе от пейката, но не е способен да поведе отбора след себе си", заяви Хаселбанк.

"Торес добре започна сезона и всички мислехме, че се е върнал на предишното си ниво, но той е много нестабилен и в това е проблемът на Челси. Погледнете Манчестър Сити - те вкарват непринудено, но имат няколко добри нападатели. Ако Челси имаше Луис Суарес или Серхио Агуеро, те щяха да бъдат лидери във Висшата лига с няколко точки разлика пред преследвачите си", каза още холандецът.

 

  Сподели
68