Моуриньо: Ние и Арсенал се борим за четворката, а Пуул за титлата


Н. Гавазов

Моуриньо: Ние и Арсенал се борим за четворката, а Пуул за титлата

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че смята Ливърпул за реален претендент за титлата във Висшата лига на Англия - за разлика от собствения си отбор и Арсенал, който в момента е лидер в класирането. Претърпявайки поражение на Boxing Day от Манчестър Сити, сега Ливърпул се готви за неделно пътуване до "Стамфорд Бридж". Моуриньо много високо оценява перспективите на своя противник.

"Към момента всички са много близо. Челси, Арсенал, Ливърпул и Сити заемат място в четворката на най-силните. През този сезон отборите ще изпитват огромен натиск не само в борбата за титлата, но и за място в четворката. Мисля, че ще е много тежко на всички. Ако трябва да го кажа - знам, че обичате да говоря за това - то Манчестър Сити се явява голям, голям, голям фаворит", заяви Моуриньо.

"Ливърпул си почива през сезона, там те имат цяла седмица за подготовка за мача, играят, а след това се подготвят спокойно за следващата си среща, което е невероятно предимство. Тук е и Манчестър Юнайтед, който е набрал злоба и гняв от загубените точки и е реален претендент за титлата през всичките последни години", каза още португалецът.

"Нас ни оставете назад. Ние ще се постараем да си свършим своята работа и да финишираме в четворката. Арсенал е като нас. Отборът им играе в Шампионска лига. Стараят се да се представят по-добре от предишните години, тъй като в продължение на много сезони тях ги нямаше по върховете в Лигата. През последните две кампании Челси се оказваше на 25 и на 14 точки от шампиона. Ние и Арсенал трябва да се постараем да направим всичко, което е по нашите сили, за да успеем", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
248