Лукас: Суарес ще става и по-добър


И. Ангелов

Лукас: Суарес ще става и по-добър

Полузащитникът на Ливърпул Лукас Лейва предупреди опонентите си във Висшата лига на Англия, че Луис Суарес може да става и по-добър след прекрасната си форма напоследък. След завръщането си от наказание уругваецът вкара 19 гола в 12 мача в лигата и така помогна на мърсисайдци да се настанят на първото място.

Той постави едноличен рекорд за английския футбол, вкарвайки 10 гола в месец декември, а никой играч до момента не е стигал двуцифрен брой голове за месец. В липсата на Стивън Джерард Суарес получи и капитанската лента от Брендан Роджърс. Именно Джерард пък заговори, че колегата му вече е най-добрият играч в света, а Лукас потвърди:

"Суарес се справя много добре. След като бе наказан за 5 мача от сезона, в 12 срещи той вкара 19 гола, ако не се лъжа. Това е нивото на Роналдо и Меси. Вярвам, че той е в топ 5 най-добри играчи в света в момента след това, което направи."

"Той е играч, който се подобрява всеки ден. В миналото имаше малко проблеми, но се поучи и сега е много по-кротък, не позволява на агресията си да го превземе на терена. Това е добре, защото сега той може да заиграе дори по-добре."

  Сподели
127