Моуриньо: Арсенал обича да плаче


И. Ангелов

Моуриньо: Арсенал обича да плаче

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обвини Арсенал в превъзнесеност, що се отнася до снощния мач между двата тима на "Емирейтс Стейдиъм", завършил при резултат 0:0. В изпълнения с агресивни сблъсъци мач, феновете на "Емирейтс" дадоха ясно да се разбере как оценяват дефанзивния подход на гостите си.

Централна тема от тогава стана едно агресивно влизане на Оби Микел в краката на Артета, за което той остана безнаказан, както и влизането на Вилиан в краката на Уолкът в наказателното поле. Специалния заговори пред репортери:

"Те обичат да плачат - такава им е традицията. Предпочитам да казвам, че англичаните - например като Франк Лампард, никога не биха провокирали такива ситуации. Играчите от други страни, особено някои, имат това нещо в кръвта си. Чужденците носят много позитиви в играта, но аз предпочитам английския кървав начин на игра, в който отношението е 'Хайде - ставай и продължавай!'

Сега Моуриньо избегна загубата и в 10-те си сблъсъка с Венгер, като понастоящем и двата лондонски състава са в Топ 4, но Арсенал е с равни точки с лидера Ливърпул

"Бих се съгласил с освиркванията от публиката, защото аз вече 10 пъти не губя срещу тях. 10 пъти, и те не победиха никога. Как бихте ме нарекли вие?"

  Сподели
184