Артета: Трябваше да изгонят Микел


И. Ангелов

Артета: Трябваше да изгонят Микел

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета призна, че Джон Оби Микел е трябвало да бъде изгонен за острото си влизане в краката на испанеца по време на снощното безголово равенство между Челси и Арсенал на "Емирейтс Стейдиъм". И двамата футболиста действаха остро в играта си за топката, но Майк Дийн подмина ситуацията.

"Трябва да говоря за момента, в който той ме засече в крака - сега глезенът ми е подут много," цитира Sky Sports. "Мисля, че той закъсня много за тази топка. Ако ме питате дали е нарочно, или не - мисля, че точно заради това реферът не му показа червен картон."

Артета признава, че и двамата са играли остро, но според испанеца Микел е действал безотговорно и не с намерение на отиграе топката:

"Аз не действах срещу него, а той насочи бутоните си към мен. Мисля, че това са различни влизания. И двамата отивахме към топката, това казвам, но мисля, че реферът си помисли, че той е играл без намерения да ме нарани. Не мога да съдя Оби и какво върши той, но мисля, че понякога, когато закъснееш, можеш да причиниш какво ли не с бутоните към опонента."

  Сподели
110