Мартинес: Баркли остава дори при сума като за Бейл


И. Ангелов

Мартинес: Баркли остава дори при сума като за Бейл

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес настоя, че няма в никакъв случай да се раздели с Рос Баркли този януари, дори да получи рекордна сума като предложение за талантливия младеж. Полузащитника, който стана на 20 години през декември, стана сред най-популярните трансферни цели на острова, а в последния мач за Евертън той вкара феноменален пряк-свободен удар на Суонзи за победата с 2:1.

"Рос се намира на такъв момент в кариерата си, когато, първо, той знае, че трябва да продължи да се развива и тук е перфектното място за това. Второ, той е луд евертонец и се наслаждава на всяка секунда от това, а трето, по средата на сезона сме и той никога не би си помислил да ни напуснеи да развали това, което имаме в състава си сега."

"Това не е добър период такъв играч да обмисля каквото и да е. Дори да получим сума като за Гарет Бейл, ние дори не бихме обмислили такъв ход. Най-важното е да се знае, че каквото и да става, то клубът ще ръководи кога и как се случва. Ако имаме финансов проблем или криза, тогава ще се обърнем към този аспект от играта и аз ще ви кажа - Е, сега сме в ръцете на боговете".

"Но ние изобщо не сме в такава ситуация. Вероятно това е най-добрият финансов момент за Евертън от много години насам. Това, което ще продължим да правим, са футболни решения. Ако ще губим някои играч, то ще е за да се окажем с още трима или четирима заместника и да сме в по-силна позиция. Това винаги е нашата идея."

"Рос е икона за нас. Той представлява всичко, което искаме да покажем този сезон, така че дори да получим малоумно висока оферта в януари, това няма да промени решението ни. Важно е за нас и за футболния клуб да правим правилните решения."

"Няма съмнение за бъдещето на Рос. Той е в най-добрия си момент до сега и всичко, което искаме е той да представлява Евертън. Няма смисъл да спорим дали ще е тук през февруари, или не."

  Сподели
121