Венгер иска да опровергае критиците си


Н. Гавазов

Венгер иска да опровергае критиците си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер има намерение да докаже неправотата на тези, които се съмняват в шансовете на неговия отбор да спечели шампионската титла във Висшата лига на Англия. Независимо от успешния старт на сезона, някои експерти продължават да бъдат скептично настроени по отношение на "артилеристите". След днешния мач срещу Челси Венгер иска да покаже, че неговият отбор най-накрая е готов за титлата.

"И преди сме бил в тази ситуация, но хората обръщат внимание единствено на големите мачове, които сме загубили. Ако искаш да спечелиш Висшата лига, на теб ти е необходимо да побеждаваш в големите срещи. Толкова е просто", каза Венгер.

"Не може да спечелим титлата в продължение на дълго време, това е причината да се съмняват в нас. Техните съмнения се усилиха след нашето поражение от Сити. Но аз вече казах, че ние може да станем дори по-уверени след този мач", допълни наставникът на Арсенал.

"Ако спечелите Купата на Лигата, това нищо не променя. Най-важният турнир е Висшата лига на Англия, а ние не сме я печелили девет години. Разбира се, това не укрепва увереността ни в собствените сили, но прави предизвикателството още по-интересно", завършва Венгер.

 

  Сподели
94