Адебайор блести в победа над Саутхемптън (видео)


И. Ангелов

Адебайор блести в победа над Саутхемптън (видео)

Кариерата на Емануел Адебайор изглежда възродена след уволнението на Андре Вилаш-Боаш от Тотнъм. Днес в мач от седемнадесетия кръг на Висшата лига лондончани гостуваха на Саутхемптън, и успяха да победят с 3:2 благодарение на 2 попадения от Адебайор и автогол на Хойвелд.

В 13-ата минута на този мач обаче Саутхемптън поведе, когато Даниел Фокс намери Адам Лалана в централна позиция, той потърси място и шутира в долния ляв ъгъл. В 25-ата минута Роберто Солдадо центрира по перфектен начин за гол от воле на Адебайор и 1:1.

В 54-ата минута Тотнъм поведе, когато Дани Роуз и Кристиан Ериксен комбинираха добре от ляво, преди центрирането на бека да бъде засечено от Йос Хойвелд в собствената му мрежа. 5 минути след това домакините изравниха след нова добра изява на Лалана срещу Лорис, след което капитанът предостави топката на Ламбърт за 2:2.

В 64-ата минута Адебайор вкара нов гол след като Тотнъм се възползва добре от тъча, който получи в предни позиции. До края на срещата Саутхемптън се хвърли само в атака и притесни на няколко пъти Лорис, като Ламбърт бе най-близо до изравнителен гол.

 

5 Евертън




31т.
6 Нюкасъл




30
7 Тотнъм




30
8 Манчестър Юнайтед




28
9 Саутхемптън




24
10 Стоук




21

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
86