Агент: Венгер ми каза, че Юнайтед няма да e шампион следващите 8 години


Н. Гавазов

Агент: Венгер ми каза, че Юнайтед няма да e шампион следващите 8 години

Известният агент Шандор Варга разказа за запознанството си с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер и разкри някои детайли около преминаването на Андрей Аршавин в лондонския клуб. Варга разкри и част от свой разговор с френския специалист, който е споделил, че Манчестър Юнайтед няма да може да спечели титлата във Висшата лига през следващите осем години.

"Мога да ви разкажа една история, която сега е много актуална. Случи се няколко кръга преди края на миналогодишния шампионат на Англия, когато вече беше ясно, че Манчестър Юнайтед е шампион. Тогава още не се знаеше, че Сър Алекс ще напусне клуба. Венгер ми каза: "Шандор, през следващите осем години Манчестър Юнайтед няма да може да стане шампион".

Само го попитах: "Арсен, добре ли си?". А той ми каза: "Ще видиш". Сега, когато гледам таблицата за класиране във Висшата лига, всеки път си спомням за нашия разговор", заяви агент Варга.

"Дали Венгер смята Аршавин за своята главна трансферна грешка? Мисля, че дори да смята, че това е така, той никога няма да си го признае. Но едно мога да ви кажа: Венгер винаги търси грешката първо в себе си. Аршавин си е Аршавин, той не се е променил. Но Венгер не го проучи достатъчно", каза още агентът.

"На 31 декември 2008 година в 22:30 часа Арсен ми позвъни и попита: "Какво мислиш за Аршавин? Може ли да го вземем". Погледнах колко е часа и се разсмях: "Прави каквото правиш, но не те съветвам". Не се познавам добре с Андрей, но добре познавам какви са изискванията в английския футбол. Там трябва да си готов да умреш на терена през всеки три дни. Казах на Венгер: "Той ще се раздаде в един мач, а следващите две-три срещи ще отпадне. Но Арсен не ме послуша и реши да си прави неговото", завършва Варга.

 

  Сподели
354