Адебайор вкара, но Уест Хем обърна Тотнъм


И. Ангелов

Адебайор вкара, но Уест Хем обърна Тотнъм

Уест Хем Юнайтед обърна Тотнъм в четвърт-финала на Капитал Уан къп днес, като срещата се игра на "Уайт Харт Лейн". В завършилата при резултат 2:1 среща Емануел Адебайор откри резултата, преди Мат Джарвис и Модибо Майга да обърнат в полза на гостите късно в мача.

В първото полувреме Тотнъм владееше повече топката и имаше шансове рано в мача пред Дефоу и Ленън. За гостите Карлтън Коул стреля опасно в един случай, но нацели Лорис, а по-интересните моменти предстояха.

В 67-ата минута Тотнъм хвана неподготвен своя гост на контра, и Таунсенд намери Дефоу на фланга, като той центрира за Адебайор и 1:0. В 73-ата минута Андрос Таунсенд падна на земята с проблем в бедрото и бе заменен принудително от Насър Чадли. Адебайор пък бе заменен от Холтби, а в игра за гостите се появи суперзвездата за сезона - Рейвъл Морисън.

Още преди изтичането на минута с Морисън на терена резултатът бе изравнен. Матю Тейлър получи дълга топка и намери Мат Джарвис в непосредствена близост за 1:1. В 85-ата минута пък Мохамед Диаме центрира от крилото за гол с глава на Майга и 2:1.

Така Уест Хем ще играе в полу-финалите на Купата на лигата заедно с Ман Сити, Съндърланд и Манчестър Юнайтед.

  Сподели
96