Моуриньо: Моите нападатели правят други неща за отбора си


Н. Гавазов

Моуриньо: Моите нападатели правят други неща за отбора си

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо застана в защита на своите нападатели и едновременно с това изрази надежда за техния прогрес. Португалският специалист има всички основания да бъде недоволен от Фернандо Торес, Самуел Ето'о и Демба Ба, тъй като те до момента имат вкарани общо четири гола през сегашния сезон във Висшата лига на Англия. Жозе обаче смята за неправилно сравнението на своите възпитаници с Луис Суарес от Ливърпул или със Серхио Агуеро от Манчестър Сити, които се отличиха, съответно 15 и 12 пъти.

"Очаквам ли, че те ще вкарват много повече? Да. Необходими ли са ни повече голове? Да. Но не може да сравняваме играчи с различни качества. Невъзможно е да очакваш, че Демба Ба или Фернандо ще получават топката така, както я получават Агуеро или Суарес, да преодоляват три-четири съперника и да стрелят по вратата. Те са различни играчи", заяви Моуриньо.

"Някои футболисти са играчи с фантастични индивидуални качества и те са в състояние да направят това, което техният отбор не може. Нашите нападатели не са такива индивидуалисти, те са футболисти с други качества, с друг потенциал. Повече се включват в отборната игра и имат различни задължения. Именно поради тази причина не ги критикувам. Те правят други неща за отбора си", подчерта португалският специалист.

"Към момента нашите нападатели, количеството на техните голове, огорчават всички. Не само мен, но и тях самите. Но пък добре се трудят. Нашите нападатели играят в един отбор с футболисти, които са много силни индивидуално. Дрибъла, ударът, резките движения и индивидуалните действия - те го компенсират това", каза още Моуриньо.

 

  Сподели
75