Венгер: Имам по-универсален отбор от този на Сити


Н. Гавазов

Венгер: Имам по-универсален отбор от този на Сити

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не завижда на състава на Манчестър Сити и смята, че в неговия отбор има повече креативни футболисти. Съботният мач между Сити и Арсенал вече е определен като главното украшение на сезона. Въпреки, че Венгер признава силата на своя съперник, той разглежда предстоящата среща като една добра възможност да укрепи лидерството си във Висшата лига на Англия.

"Сити притежава силен състав и това не го отричам, но когато погледна своя отбор, няма за какво да им завиждам. Ние имаме повече креативни футболисти и сме по-универсални. Поради това аз нямам проблеми с провеждането на ротациите", заяви Венгер.

"нека не забравяме, че ако Сити загуби, тяхното изоставане ще се увеличи до девет точки, поради това те са подложени на отрицателен натиск. Ние не се намираме под натиск, имаме въздушна възглавница и искаме да постигнем успех. Имаме възмжност да покажем колко добър отбор сме и това е възможност, от която искаме да се възползваме. Това е нашият следващ тест и трябва да покажем класата си и командния дух. Искаме да постигнем положителен резултат", каза още французинът.

"Трябва така да направим, че Сити да се почувства като гост. Смятам, че на първо място сме длъжни да бъдем силни в отбрана и най-добрият начин да сторим това е да атакуваме и да не им дадем да се разтичат. Имаме шанс да изменим ситуацията, тъй като играем първи (в кръга) и може да увеличим преимуществото си от пет на осем точки. Именно за това сме настроени", допълни Венгер.

 

  Сподели
113