Стоук с драматична победа над Челси (видео)


И. Ангелов

Стоук с драматична победа над Челси (видео)

Стоук Сити прие Челси в мач от петнадесетия кръг на Висшата лига на Англия, а днес след като Челси поведе, Стоук осъществи пълен обрат чрез голове от Питър Крауч и Стивън Айрлънд, само преди Андре Шюрле да вкара и втори гол за "сините" и да се стигне до самия край, когато Асаиди вкара драматичен и красив гол за 3:2.

Шюрле откри в 9-ата минута, когато бе намерен от Микел в центъра, но напредна добре, финтира бранител и пласира топката неспасяемо за Бегович. В 42-ата минута Стоук изравни, когато Марко Арнаутович центрира от корнер, Чех излезе неразчетено и топката попадна в Крауч, който овладя и стреля през краката на Чех и през краката на Рамирес за 1:1. 

В 50-ата минута Джонатан Уолтърс намери Айрлънд на дъгата и той пласира топката перфектно през Тери до Чех, като кълбото се отклони и от гредата преди гола. Така след 3 минути трябваше Шюрле да вкарва отново за 2:2, като той се възползва от едно избито центриране на Мата и от воле не остави шанс на вратаря отново.

В 90-ата минута обаче Асаиди получи пас на левия фланг, напредна към дъгата на наказателното поле, финтира Иванович и с безпощаден удар заби топката в далечния на Петр Чех ъгъл за 3:2.

 

1 Арсенал 34т.










2 Ливърпул 30











3 Челси 30










4 Манчестър Сити 29











5 Евертън 27











6 Тотнъм 27














































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
116