Евертън взе точките от Олд Трафорд и Дейвид Мойс


И. Ангелов

Евертън взе точките от Олд Трафорд и Дейвид Мойс

В липсата на Лейтън Бейнс Евертън отново се представи прекрасно и отново неговият заместник на левия бек - Брайън Овиедо, се разписа във втори пореден кръг, когато днес отлично-представящият се тим на мърсисайдци гостува за минималната победа на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед.

Това бе един изключително отворен мач, като трябва да споменем, че и двата отбора нацелиха гредата на своя опонент - Рууни и Уелбек за Юнайтед, и Миралас за гостите, а след безброй положения пред двете врати в крайна сметка всичко бе решено в 86-ата минута.

В 29-ата минута Рууни нацели гредата, когато стреля през краката на бранител, топката се отклони и заблуди Хауърд, който само изгледа как тя бавно се спря в страничния стълб. Юнайтед бе по-активен преди края на срещата и в 47-ата минута пък Евра бе близо до гол след страховит шут от далечна дистанция.

В 73-ата минута Рууни центрира на главата на Евра от корнер, той стреля в Хауърд, който изби на главата на Уелбек, който на открита врата без подготовка нацели горната греда. В 86-ата минута Ромелу Лукаку пусна една успоредна на вратата топка, макар да изглеждаше, че не иска да направи това, която Овиедо застигна на втората греда и Де Хеа нямаше никакъв шанс срещу него - 1:0.

 

1 Арсенал




34т.
2 Челси




30
3 Манчестър Сити




28
4 Ливърпул




27
5 Евертън




27
6 Тотнъм




24
7 Нюкасъл




23
8 Саутхемптън




22
9 Манчестър Юнайтед




22
10 Астън Вила




19

  Сподели
89